Endnu et skidt mod en vegansk livstil

tumblr_nwvubkQPds1shjq15o1_1280

Som i ved går jeg lidt og tænker på at gå vegansk, som jeg også har skrevet om på bloggen før. Jeg havde besluttet mig for, at det først kunne lade sig gøre, når jeg en dag flyttede hjemmefra, da jeg så selv skulle handle ind og selv kunne bestemme, hvilket mad jeg lavede osv., men i går var så jeg nede i vores lokale helsekost butik, for at få lavet en vitamin-test, for at se hvad jeg manglede af vitaminer i kroppen. (Hehe jeg synes det er vidt spændende sådan noget, så jeg kunne ikke lade være.)

Min test viste, at jeg manglede flere ting, end jeg lige havde regnet med. Jeg har aldrig rigtig taget vitaminpiller og sådan så mange af tallene var meget lave – herunder D-vitamin, B12 og Jern. Jeg købte derfor de kosttilskud hun anbefalede bagefter og fik vist brugt lidt for mange penge heh.

En anden ting jeg også fandt ud af derinde var, at jeg ikke kan tåle mælk (hvilket jeg faktisk havde set komme i et stykke tid, men ikke fået testet). Derfor er det nu slut med mælkeprodukter for mig (eller så vidt muligt i hvert fald) og det synes jeg faktisk er helt okay, da det jo bare er et skridt tættere på den veganske livstil, som jeg så gerne vil prøve. Jeg spiser ikke æg, da jeg ikke så godt kan lide dem (har lidt et love/hate forhold til dem), så det eneste jeg mangler for at den er der, er kødet. Jeg er en kæmpe engelsk bød-elsker og det bliver derfor svært for mig, men nu da mælk og æg er taget fra ser det ikke så sort ud alligevel.

tumblr_nv6hprEFA01shjq15o1_1280

Jeg er også en kæmpe frugt-elsker og ville nok (hvis jeg kunne) bare leve af dem, men det bliver til ekstremt meget frugt og da jeg stadig bor hjemme bliver det svært.

tumblr_nqwdalnVIE1shjq15o1_1280
[Daily vegan]

Jeg er ikke den store grønsags-elsker – sådan overhovedet, hvilket er et problem, da det er en stor del af den veganske livstil, så der er stadig lidt at arbejde på når det gælder det.

En sidste ting jeg fik at vide hos Biopaten var at jeg skulle undgå hvede, da mine tarme have svært ved at klare det, og at det derfor var en god ide for mig at undgå det. Jeg fandt ud af at det også er derfor min hud i min pande har været så slem. Det har været pga. mine tarme har haft det så hårdt både pga. mælken og hveden.

Pueha et langt indlæg det blev til – nok også det længste jeg har skrevet. Håber i klarede det og at i ikke kedede jer alt for meget.

Vi blogges ved.

1

  • For slet ikke at nævne bønner og linser! 😮
    Det kan være rigtig svært at sikre sig at man får vitaminer og mineraler nok, på vegetarisk kost (og endnu svære på veganer). Min kæreste har har været dårligere og dårligere i 2 år, hvor han både fik meget uren hud, og pletskallethed – og en række mere alvorlige symptomer. Han havde så slet B12 mangel, at de anså det som akut, før hans krop begyndte at stå af. 🙁
    Så det er meget meget vigtigt, at sørge for at få en god og sund vegank kost med hovedsageligt mange grove grønsager og linser.
    Men ellers glæder jeg mig til at se hvilke spændende retter du sikkert får kreeret <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *